skip to Main Content

RUGKLACHTEN NEKKLACHTEN POLSKLACHTEN KNIEKLACHTEN WHIPLASH REUMATISCHE KLACHTEN
Klik hier voor onze brochure
Nekklachten

Nekklachten zijn – na schouderklachten en lage-rugklachten – de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. Maar liefst 70% van de bevolking krijgt er wel eens mee te maken. In onze praktijk zien we dagelijks patiënten met deze klachten.

We maken een onderscheid tussen twee soorten nekklachten: de specifieke en a-specifieke nekklachten.

Bij specifieke nekklachten is de oorzaak van de klachten duidelijk.
In de meeste gevallen ligt een hernia hieraan ten grondslag. Bij een hernia komt namelijk de zenuw in de verdrukking en dit kan pijn, tintelingen en krachtverlies veroorzaken in nek, schouders en armen.

Het komt echter vele malen vaker voor dat patiënten last hebben van a-specifieke nekklachten. Maar ook hier ligt de oorzaak meestal een verstoring in het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld als gevolg van een verkeerde houding of slijtage van de nek.

Allereerst gaan we op zoek naar de oorzaak van uw nekklachten. Ook uw gezondheid en leefgewoonten komen hierbij aan bod. Op basis van deze bevindingen stellen we een behandelingsplan op. Zo’n behandeling bestaat bijvoorbeeld – naast het manipuleren van de wervelkolom om de bewegingsvrijheid te vergroten – uit het geven van adviezen en oefeningen om de nekklachten te overwinnen en in de toekomst te voorkomen. Maar elke behandeling is anders, en wordt op uw individuele situatie afgestemd.

Loopt u langere tijd met klachten die maar niet verdwijnen? Kom dan vrijblijvend langs voor een gratis gezondheidsgesprek

Dit zeggen onze klanten

Chiropractie is niet bedoeld
om je direct beter te voelen.
Het is bedoeld om je
direct beter te genezen !

Chiropractie vanuit gezondheidsperspectief:
Erkenning, respect en vertrouwen in het aangeboren ontwerp van het lichaam om zich te genezen en zich goed te voelen

Een chiropracter bestrijdt
geen symptomen.
Hij gaat rechtstreeks
naar de oorzaak !

Back To Top