skip to Main Content

RUGKLACHTEN NEKKLACHTEN POLSKLACHTEN KNIEKLACHTEN WHIPLASH REUMATISCHE KLACHTEN
Klik hier voor onze brochure
Mag ik me even voorstellen ?

Matthew Breske DC
(Doctor of Chiropractic)

Ik kan me voorstellen dat u niet weet wat een chiropractor is. Welnu, een chiropractor is in principe een arts die gespecialiseerd is in het verbeteren van de functie van het zenuwstelsel. Als u online op zoek gaat zult u ontdekken dat er ontzettend veel verschillende technieken op het gebied van chiropractie bestaan; meer dan 200 zelfs.
De kans dat u twee chiropractors zult vinden die op exact dezelfde manier werken is dus heel klein. Het aantal verschillende opleidingen tot chiropractor neemt steeds meer toe. Dat betekent dat ons werkterrein steeds groter en diverser wordt.

Ik ben opgegroeid in de Verenigde Staten in een klein plaatsje in South Dakota.
Mijn vader was leraar, coach en boer en mijn moeder was verpleegster aan de school in onze gemeenschap. Ik ben de middelste van drie broers. Na mijn middelbare school ging ik naar de universiteit en behaalde daar een graad in bewegingswetenschappen, biologie en psychologie. Tijdens deze studiejaren speelde ik American Football. Na de universiteit zette ik mijn studie voort aan het Palmer College of Chiropractic in Davenport, Iowa. Hier ontving ik mijn doctoraat in de chiropractie.

Na negen jaar studie was ik klaar om de wijde wereld in te gaan. De eerste twee jaar heb ik gewerkt voor een chiropractie-praktijk die gespecialiseerd was in de behandeling van mensen die verwondingen hadden opgelopen als gevolg van ongevallen, in het bijzonder auto-ongelukken en werk-gerelateerde verwondingen. Ik heb destijds gewerkt in Dallas, New Orleans en Nashville. Hier heb ik mijn vaardigheden enorm kunnen vergroten en verbeteren, omdat ik in deze periode zo’n 200-300 mensen per week mocht behandelen.
Na deze ervaring verhuisde ik naar Californië, waar ik in een zeer drukke praktijk in Silicon Valley aan de slag ging. In die tijd had ik het voorrecht om met enkele ontzettend getalenteerde collega’s te mogen werken.
Een half jaar later werd ik senior medewerker in die praktijk. Nadat ik hier in Californië twee jaar werkzaam was geweest, opende ik mijn eigen praktijk. Door deze nieuwe kans werd ik in de gelegenheid gesteld om te werken met enkele van de beste American Football spelers van het team van San Francisco. Aangezien ik niet zelf op dit professionele niveau kon spelen, was het kunnen en mogen werken in deze omgeving voor mij een droom die uitkwam. Op dat moment dacht ik dat ’t het mooiste was dat ik in mijn carriere als chiropractor kon bereiken. Maar dat bleek niet het geval…

Op een dag werd ik gebeld door een vriend van het Chiropractic College. Hij vroeg me of ik hem wilde helpen om de twee klinieken die hij runde in Nederland samen met hem uit te breiden naar 4 klinieken. Hij zei dat ik 3 weken had om te beslissen…
Dit voorstel veranderde alles. Mijn droom om te werken binnen de NFL (National Football League) was één ding, maar wonen en werken in Europa was een nóg grotere droom.
Ik bedacht me dat dit een kans was, die ik niet kon laten schieten, en dat ik spijt zou krijgen als ik hem niet met beide handen zou aangrijpen. Maar tegelijkertijd ook een ontzettend moeilijke keuze. Ik moest immers mijn familie in de V.S. achterlaten.

Na een week nam ik het besluit om mijn praktijk te verkopen en een paar weken later verhuisde ik naar Europa. Hier werkte ik de daaropvolgende jaren met mijn vriend en collega’s onder andere in Eindhoven, Veldhoven en Den Bosch.
Op een gegeven moment besloot ik zelfstandig verder te gaan als consultant en werkte samen met chiropractie praktijken in heel Europa. Doordat ik met zo veel verschillende chiropractors heb mogen werken heb ik enorm veel ervaring, kennis en expertise kunnen opdoen.

Hierdoor ontdekte ik twee unieke – enig in hun soort – behandelingsmethodes, en ik begon met onderzoek naar deze methodes – zowel medisch als wetenschappelijk – om hun effectiviteit onweerlegbaar aan te kunnen tonen.

Na mijn reizen door Europa kwam ik tot de conclusie dat ik weer in Nederland wilde werken, en ik kreeg een betrekking bij Rugkliniek Heerlen. De afgelopen 2,5 jaar heb ik hier een geweldige ervaring gehad. Opnieuw had ik het geluk om samen met uitzonderlijke chiropractors te werken, van wie ik enorm veel geleerd heb. In dit vak ben je nooit klaar met leren.

In het afgelopen jaar ben ik – naast mijn werk voor Rugkliniek Heerlen – mijn eigen praktijk in Eindhoven gestart, en onlangs heb ik de naam veranderd in “Rugkliniek Eindhoven”. Hier wil ik de Rugkliniek filosofie uitbreiden en mijn unieke behandelingsmethoden delen met de Brabanders. Mijn wens is dat Rugkliniek Eindhoven een baken gaat vormen voor mensen die van hun pijn afgeholpen worden, op dezelfde manier zoals Rugkliniek Heerlen dat doet in Limburg.

Loopt u langere tijd met klachten die maar niet verdwijnen? Kom dan vrijblijvend langs voor een gratis gezondheidsgesprek

Dit zeggen onze klanten

Chiropractie is niet bedoeld
om je direct beter te voelen.
Het is bedoeld om je
direct beter te genezen !

Chiropractie vanuit gezondheidsperspectief:
Erkenning, respect en vertrouwen in het aangeboren ontwerp van het lichaam om zich te genezen en zich goed te voelen

Een chiropracter bestrijdt
geen symptomen.
Hij gaat rechtstreeks
naar de oorzaak !

Back To Top